САМО КОНКРЕТНО

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ СИНДИКАЛЦИ

СВАКО ДОБИЈЕ ИЛИ ЋЕ ДОБИТИ ОНО ШТО ТРАЖИ...

Чланови Самосталног синдиката и запослени у ЈКП ГСП“Београд“ од Самосталног синдиката траже КОНКРЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ, а на руководству синдиката је да свако добије оно што тражи, наравно уз сагласност наших чланова.

Да се скромно подсетимо већих захтева које су наши чланови и запослени тражили и добили, а и шта су толико тражили и докле се стигло по том питању.

1. Реконструкција СП“КОСМАЈ“
2. Модернизација Диспечерског центра
3. Реновирање ресторана Друштвене исхране
4. Реконструкција фарбарнице
5. Већ договорено повећање плате за 2018.год.
6. 5% стимулације за возаче
7. Најбољи услови за предходни социјални програм
8. Нови аутобуси и возила за ватрогасце
9. Возила за референте ПИУС-а
10. Набавка још 30 соло аутобуса
11. Коефицијент за гумаре је напокон повећан(дуже време тражен)

...КАД ВЕЋ ТОЛИКО ТРАЖИ

-Безброј пута је тражено покретање иницијативе да се радно време возача смањи али због немогућности послодавца да без одобрења Оснивача(који спроводи одлуке на нивоу Републике Србије) покрене питање скраћења радног времена и зарада возача. Самостални синдикат је покренуо иницијативу за решавања овог проблема на Републичком нивоу. Оформљен је Одбор возача у ГСП“Београд“ од три члана који ће са представницима возача из целе РС према надлежном Министарству, Синдикатима и другим институцијама заступати одлуке у циљу побољшања материјалног , социјалног положаја и услова рада возача. Одржана су два састанка на тему ПОБОЉШАЊА МАТЕРИЈАЛНОГ, СОЦИЈАЛНОГ ПОЛОЖАЈА И УСЛОВА РАДА ВОЗАЧА.

- РЕШАВАЊЕ НАПЛАТЕ ПРЕВОЗА (покренута иницијатива и већ одржана два социјал. економ. савета Зоран Антић и Александар Радојевић), Хитно пријем возача и радника одржавања (дефинисано и чека се потпис), Униформе и ХТЗ опреме(већ расписан тендер), Превоз запослених ван територије града (биће убачен накнадно у ребаланс буџета за 2017.год.), Уплате додатног пензионог фонда( Покренута иницијатива код Оснивача).........

Још једном да поновимо, да ћемо се заједнички борити да будемо максимално задовољни на својим радним местима, јер је то једини пут ка остваривању добри резултата који дају добру перспективу за развој предузећа а тиме и општи положај свих нас у њему.

ХВАЛА ШТО НАМ ВЕРУЈЕТЕ, ВИ СТЕ НАША СНАГА, МИ НЕ ДАЈЕМО ПРАЗНА ОБЕЋАЊА, НАШИ РЕЗУЛТАТИ МОРАЈУ БИТИ КОНКРЕТНИ И СВИМА ВИДЉИВИ.

ИДЕМО ДАЉЕ ЗАЈЕДНО НАПРЕД,