РАДНИ САСТАНАК – ЗБОРА у СП “ДОРЋОЛ“

Данас 4.9.2017.год. је одржан први од Састанку су присуствовали запослени из СП “Дорћол“, Ремонта, ЕГО, Централа, ПиУС, Људски ресурси, Општа Логистика, Финансије, Инвестиције и Корпоративна Безбедност. Састанку је присуствовао и менаџмент предузећа на челу са Директором Жељком Милковићем и представници Самосталног синдиката на челу са председником Зораном Антићем који је и водио седницу. Седници је присуствовао и председник Синдиката Комуналаца Београда, Александар Радојевић и потпредседник Самосталног синдиката ГСП “Београд“, Драган Ђуран. Зоран Антић је отворио седницу излагањем свих досадашњих резултата Самосталног синдиката, тренутним активностима и активностима које су у плану. Након тога присутнима у пуној сали обратили су се директор предузећа и председник Комуналаца Београда. На састанку су изнети сви проблеми почев од разговора са Оснивачем о повећању плате, решавања питања а потом преузмања наплате, одласка возача, пријема нових возача и радника одржавања, плаћања превоза запосленима. Такође говорило се и о резултатима систематског заједничког рада попут набавке нових возила, набавке сервисних возила, возила за референте, реконструкције СП "Космај", Диспечерског Центра као и плановима за даље везано за реконструкције погона и побољшање услова рада. Говорило се и о проблемима у Ремонту и могућностима да се ради за трећа лица а да се смањи давање послова приватницима. Поменуто је о да су набављени фрижидери за терминусе да би се возачима убудуће по врућинама делила хладна а не врућа вода, о реновирању и набавци нових терминусних објеката, повећању коефицијента за отправнике, повећању коефицијента за возаче, и јако битно и о плановима за што бољи колективни уговор и побољшање материјалног статуса запослених, посебно носилаца посла, о томе да ће се све то дешавати и решавати у наредних шест месеци и да ће се тад видети ко прича истину запосленима. Председник је наговестио састанак половином октобра на који ће позвати све председнике синдиката у предузећу на коме би се аргументовано разговарало о свим проблемима а посебно о предстојећем Колективном уговору и на градском и на нивоу предузећа.