РАДНИ САСТАНК – ЗБОР у СП“ЗЕМУН“

Састанку су присуствовали запослени из СП “ЗЕМУН“. Састанку је присуствовао Извршни директор за финансије Дејан Крстовић, Директор погона Земун Александар Матић заједно са замеником Добринком Чворо, Шефом саобраћаја Гордић Бобишом, замеником Шефа саобраћаја Чабрић Милетом, представници Самосталног синдиката на челу са председником Зораном Антићем, подпредседник Драган Ђуран, председник подружнице СП“Земун“ Љубиша Кукољ који је и водио седницу, Зарић Предраг члан Одбора и Председништва Самосталног синдиката ГСП “Београд“, технички секретар Драгутин Бојић, чланови Одбора синдиката а такође и председник репр. синдиката СРЗ Костић Ненад. Зоран Антић је у уводној речи изложио досадашње резултате Самосталног синдиката, тренутним активностима и активностима које су у плану. На састанку су изнети сви проблеми почев од разговора са Оснивачем о повећању плате, решавања питања а потом преузмања наплате, одласка возача, пријема нових возача и радника одржавања, плаћања превоза запосленима. Такође говорило се и о резултатима систематског заједничког рада попут набавке нових возила, набавке сервисних возила, алата, ХТЗ опреме плановима за даље везано за реконструкције погона и побољшање услова рада. Поменуто је о да су набављени фрижидери за терминусе да би се возачима убудуће по врућинама делила хладна а не врућа вода, о реновирању и набавци нових терминусних објеката, повећању коефицијента за возаче, и јако битно и о плановима за што бољи колективни уговор и побољшање материјалног статуса запослених, посебно носилаца посла, о томе да ће се све то дешавати и решавати у наредних шест месеци. На састанку је истакнут проблем два слободна дана, умор и што се не плаћа довољно прековремени рад. Председник је наговестио састанак половином октобра на који ће позвати све председнике синдиката у предузећу на коме би се аргументовано разговарало о свим проблемима а посебно о предстојећем Колективном Уговору и на градском и на нивоу предузећа.