РАДНИ САСТАНАК – ЗБОР у СП“КАРАБУРМА“

Састанку су присуствовали запослени из СП“КАРАБУРМА“ као и представници менаџмента, Директор предузећа Жељко Милковић са Директором погона Карабурма Гораном Манојловићем, представници Самосталног синдиката на челу са председником Зораном Антићем, подпредседник синдиката и председник подружнице СП“Карабурма“ Драган Ђуран који је и водио седницу и чланови Одбора синдиката. Зоран Антић је у уводној речи изложио досадашње резултате Самосталног синдиката, тренутне и активности које су у плану. На састанку су изнети сви проблеми које муче запослене а углавном су исти и иста питања која смо могли чути и на састанцима на Дорћолу и Земуну. Међу највећим су истакнути - мале зараде, недостатак два слободна дана, умор возача и што се не плаћа довољно прековремени рад, као и питања са одговорима:.да ли ће бити пријема возача и мајстора одржавања и у ком броју, докле ће бити око 200 возача на уговор, кад ће се мајстори са ПП примити на уговор и да ли ће бити реконструкција и погона Карабурма. Најављено је набављање ХТЗ опреме у наредна два месеца, у току следеће године иде набавка алата, повећање плате најављено за следећу годину на три линије. Прва, је да смо покренули као Комунални систем Србије – да се изузмемо за умањење од 10%. Друга је да смо са градоначелником започели разговоре о повећању плате које би било задовољавајуће за запослене. Трећа линија је да идемо са предлогом кроз Колективни уговор за 7% стимулације која сад износи 5% што је сад за возаче и да се укину критеријуми, осим дисциплинске одговорности и за неимања судара кривицом возача. Такође и за раднике одржавања, пошто нису имали, да уткамо у Колективни стимулацију 3-4%. Такође разговарало се и о повећању коефицијената за возаче и раднике одржавања и председник синдиката је детаљно објаснио како до тога планирамо да дођемо а сви које то занима моћи ће да погледа у снимку састанка који ће бити постављен накнадно. Поменуто је о да су набављени фрижидери за терминусе да би се возачима убудуће по врућинама делила хладна а не врућа вода, о реновирању и набавци нових терминусних објеката, повећању коефицијента за возаче, плановима за што бољи колективни уговор и побољшање материјалног статуса запослених, посебно носилаца посла, Председник је наговестио састанак половином октобра на који ће позвати све председнике синдиката на један заједнички састанак у предузећу на коме би се аргументовано разговарало о свим проблемима а посебно о предстојећем Колективном Уговору и на градском и на нивоу предузећа и о томе шта радимо, шта планирамо да урадимо а не да се бавимо разним трачевима, тужбама и осталим стварима које наносе само штету како предузећу тако и запосленима. Оно што треба истаћи је и најављена набавка нових возила и то 150 за наредну годину, од тога најмање 50 аутобуса би било опредељено за Карабурму./p>